Kritikk av den rene smak

Nøgne Ø Kriek of Telemark

Det eneste jeg klarer å tenke på når jeg ser den i glasset er julebrus, eller kanskje saft. Hihi, jeg føler meg ung igjen!

Det lukter godteri, syrlig godteri. Selvfølgelig med kirsebærsmak, men ikke med så mye annet. Glasset var kanskje ikke helt rent, men det er fullstendig skumfritt.

Smaken er ganske syrlig, litt i retning av en lambic, men uten at det minner om magesyre. Det er den rene typen syrlighet som ligger tett opp mot sitron. Får tungen til å krølle seg litt. Jeg tenkte i utgangspunktet at dette kom til å være en sånn øl som man helst skulle dele for å ikke bli lei av en eller annen overveldende smak, men akkurat nå føles det ikke slik. Den virker faktisk riktig så forfriskende, og jeg kunne kanskje til og med tenke meg en flaske til?! Det er ganske spesielt for øl av denne typen.

Vurdering: Et godt øl, faktisk ganske mye bedre balansert enn mange andre som bruker spesielle ingredienser. Det kan være fordi de bruker moreller (jeg antar det er det de mener) fremfor kirsebær, og dermed får litt bedre balanse enn mange andre krieks. Løp & kjøp!

Mer informasjon: Finnes på polet. Utsolgt fra leverandør.

0 kommentarer

Navn
Epost:
Kommentar
Skriv inn det tredje ordet i denne setningen