Kritikk av den rene smak

Haandbryggeriet Costa Rica

Jeg gidder ikke ta noe skikkelig bilde av denne, så det så

Man ser det for seg: Noen bemerker at en eller annen øl har såpass mye kaffesmak at det like godt kunne være kaffe i den. I can't believe it's not coffee, lizm, lolz! Det er kan­skje en god nok idé i utgangs­punktet, men veien til helvete og alt det der…

Svart som kaffe, såpass mye stemmer, men både skum og aroma avslører at det er noe annet. Problemet er at aromaen, i det minste, ikke akkurat hinter om at det er noen øl heller. Man ledes derimot til å tro at man har stukket nesen ned i et askebeger som har stått ute i regnet i tre døgn: Det luker våt, gammel tobakk.

Smaken domineres også fullstendig av tobakken som nå følges av en nærmest kvalmende sødme. På slutten kommer det riktignok litt kaffe, men innen man kommer så langt har man allerede begynt å bevege seg mot vasken for å helle ut ølen. Jeg har ofte lurt på hvordan uteliggerne orker å sutte på gamle sneiper som de finner på bakken… jeg lurer fremdeles, men hvis det smaker noenlunde slik som dette, så er det utelukkende nikotinsug som driver dem.

Vurdering: Anbefales absolutt ikke. Det kan være at garvede røykere kan finne noe i dette ølet hvis ikke røyken allerede har ødelagt smaksløkene deres fullstendig, da.

Mer informasjon: Nei, hvis du absolutt vil ha den får du lete selv.

0 kommentarer

Navn
Epost:
Kommentar
Skriv inn det tredje ordet i denne setningen